Menu

X

Wat ooit, in 2009 als een eenmalig project begon (Psalmen 2e Druk), is in 2022 nog steeds een hechte formatie van acht bevriende bandleden. The Psalm Project bestaat uit: Suzanne van der Velde, Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, Luca Genta, Magdalena Karas, Wilkin de Vlieger en Eelco Vos.

 

In 2009 begon The Psalm Project met het bewerken van de, bij velen nog bekende, melodieën van het Geneefs Psalter. Anno 2022 schrijft de band steeds vaker eigen liederen gebaseerd op Psalm of andere bijbel teksten. Daarbij laten ze zich ook graag inspireren door muziek van collega artiesten in binnen- en buitenland. Zo werden er covers opgenomen van o.a. Taizé, Sandra McCracken, Matt Papa en Matt Boswell.

 

Het bekendste nummer van de band is ongetwijfeld ‘Witter dan sneeuw’, naar het gelijknamige album uit 2015. Het nummer werd ook opgenomen in de Opwekkingsbundel (nummer 811). In 2021, tijdens de Corona pandemie, bracht The Psalm Project het album ‘Kyrie’ uit. Grotendeels gebaseerd op een muzikaal thema van vier noten met, ook tekstueel, de bedoeling om met weinig ‘woorden’ veel te zeggen.

 

In 2022 bestaat The Psalm Project 12,5 jaar. Dit jubileum zal gevierd worden tijdens een avondvullend concert in De Basiliek in Veenendaal.