Menu

X

The Psalm Project bestaat uit: Suzanne van der Velde (vocal), Ariën Vink (vocal), Miranda de Vlieger (vocal), Arend Jansen (gitaar), Luca Genta (bas/cello), Magdalena Karas (viool), Wilkin de Vlieger (drums) en Eelco Vos (piano).

 

Al eeuwenlang worden Psalmen gezongen. Liederen die je meenemen door het leven en vertellen over de relatie tussen God en mens. The Psalm Project bewerkte de bij velen bekende melodieën van het Geneefs Psalter tot hedendaagse composities en schrijft daarnaast steeds vaker eigen liederen die geïnspireerd zijn op de Psalmen.  Daarbij laten ze zich ook graag inspireren door collega artiesten in binnen- en buitenland.

 

In 2009 bracht The Psalm Project haar eerste CD ‘Psalmen 2e druk’ uit met uitsluitend bewerkingen van het Geneefs Psalter. Er kwam al snel een tweede album uit. Psalmen Unplugged werd in samenwerking met de Evangelische Omroep geproduceerd en ook dit album bevat arrangementen op de in Nederland zo bekende melodieën, maar dan net in een ander jasje. Eind 2012 komt het derde album ‘Ik roep tot U’ uit met elf nieuwe arrangementen waaronder Psalm 68, Psalm 75 en Psalm 136 maar nu ook voor het eerst met eigen composities.

 

In het najaar van 2015 wordt het vierde Nederlandstalige album ‘Witter dan Sneeuw’ gepresenteerd. De gelijknamige titelsong werd opgenomen in de Opwekkingsbundel. The Psalm Project is regelmatig te beluisteren tijdens concerten en radio- en televisie uitzendingen.

 

De muziek van The Psalm Project bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Zo werden diverse albums in het Engels en Duits uitgebracht en werden concerten en workshops gegeven in.: Schotland, Canada en de Verenigde Staten.